Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

„Čitanjem oko svijeta“ s Barbarom Tartaglia Roca

3 studenoga, 2017 @ 18:00 - 20:00

Petak, 3. 11. 2017. u 18 u dvorani 1 Središnje knjižnice

 

Ljubav prema putovanjima, čitanju i upoznavanju novih kultura Barbara Tartaglia Roca spojila je u jedinstveni projekt „Čitanjem oko svijeta“.
U svojoj književnoj ekspediciji zadala si je zadatak pročitati po jednu knjigu iz svake zemlje svijeta i tako proputovati svijet originalnim prijevoznim sredstvom – knjigom. Pročitavši po jednu knjigu iz 196 zemalja u tri godine otkrila je najrazličitije ljudske sudbine, kako se kuha, smije, plače, rađa i umire u bliskim i dalekim kulturama, što spaja a što razdvaja, što ljudi vole i čega se boje.

Odakle inspiracija za taj pothvat, o dostupnosti ovako opširne i šarolike literature u Hrvatskoj, o tome zašto Monako, Maršalovi otoci i Palau nemaju pisce, zašto je najveći problem imala s Oceanijom i zašto svijet sada gleda sasvim drugim očima, koje su posebnosti književnosti na pojedinim kontinentima saznajte u petak, 3. studenog u 18 sati u dvorani 1 Središnje knjižnice.

Barbara Tartaglia Roca diplomirana je profesorica engleskog i španjolskog jezika i književnosti. Prvih 18 godina provela je u Splitu gdje je rođena, a svoj je drugi dom, Zagreb, na nekoliko godina zamijenila adresom u Čileu. Danas živi i radi u Zagrebu.

Detalji:

Datum:
3 studenoga, 2017
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000