Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Dani kulturne animaliSTike: Beštija i kultura

15 studenoga, 2018 @ 17:00 - 19:00

Dani kulturne animaliSTike: Beštija i kultura u organizaciji Centra za integrativnu bioetiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku i Hrvatskog bioetičkog društva i Udruge Mala filozofija iz Zadra

17:00 Beštija na filmu

Projekcija dokumentarnog filma  Dominion (2018.)
Komentira: Hrvoje Jurić (Zagreb)

Trećeg dana održat će se projekcija dokumentarnog filma Dominion redatelja Chrisa Delforcea. Radi se o aktualnom filmu (2018.) u kojem kao naratori sudjeluju: Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Sia, Sadie Sink, Katherine von Drachenberg i sam redatelj. Film na eksplicitan način prikazuje stanje na farmama za intenzivan uzgoj životinja, kao i ostale načine maltretiranja životinja, a sniman je dronovima i skrivenim kamerama. Temeljna je svrha filma jasno prikazati postupke koje odobravamo korištenjem prehrambenih i drugih proizvoda životinjskog podrijetla, kao i dovesti u pitanje opravdanost bespoštedne vladavine ljudskih nad ne-ljudskim životinjama.
Poruke ovog filma analizirat će Hrvoje Jurić, izvanredni profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i naš istaknuti animalistički autor i aktivist.

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, dvorana 1
Ulica slobode 2
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
0038521 685 000
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000