Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Dječja knjižnica i nematerijalna kulturna baština u slikama

svibanj 4, 2015 @ 09:00 - 16:00

Završio je šesti okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade. Mnogi od sudionika kažu – jedan od najboljih do sada. Mi kažemo hvala svim izlagačima, djeci i mladima koji su naš program obogatili živom riječju, plesom i pjesmom. Bilo nas je odsvakuda i to nam je bio najljepši dar za 60. rođendan. Eh, da, za rođendan smo dobili i dvije prekrasne torte, makaranu i hrapoćušu – obje na listi zaštićene hrvatske nematerijalne baštine. Hvala Ivani Prodan iz Makarske i Sanji Nejašmić s Brača.
Hvala studentima i njihovim profesoricama dr. sc. Hiceli Ivon i dr. sc. Jadranki Nemeth Jajić na tome što su došli čuti i vidjeti dio našeg cjelodnevnog programa.
Hvala Televiziji Jadran, koja je naš događaj popratila u dnevnim vijestima i tako dala dodatni osjećaj važnosti onome što radimo za našu djecu i mlade.
Hvala Vladimiru Štarkelju na tome što je s mladim članovima KUD-a „Mičevec“ iz Turopolja donio dašak srednje Hrvatske, njihove pjesme i plesove.
Njihov nastup možete vidjeti na sljedećoj poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=I64qaUDgK9M

Nematerijalna kulturna baština majka je kulturnog identiteta, potiče kulturnu raznolikost i ljudsku kreativnost, stoga je vrlo važno lokalnu kulturu njegovati za budućnost.
A mi, djelatnici kulturne ustanove, i dalje ćemo se truditi svojim programima i radionicama njegovati baštinu i prenositi je djeci i mladima. Stoga vas pozivamo da nam se i sljedećih godina pridružite na našim obljetnicama.
Facebook galerija slika

Detalji:

Datum:
svibanj 4, 2015
Vrijeme:
09:00 - 16:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:

Organizator

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Telefon:
+38521685020; +38521685022
E-pošta:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr