Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Izložba fotografija Bibliocikliranje autorice Anite Nadj

prosinac 1, 2015 @ 18:00 - prosinac 15, 2015 @ 20:00

Bibliocikliranje je projekt pokrenut u sklopu kolegija Upravljanje informacijama i znanjem, a realizaciju je podržala dr.sc. Jadranka Lasić-Lazić, nositeljica kolegija i pročelnica Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti, Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.
Projekt su osmislili i realizirali studenti bibliotekarstva u suradnji s knjižničarkom Anom Pavlek iz Knjižnica grada Zagreba, Dječje knjižnice Marina Držića. Cilj projekta bio je promicati knjižničarsku struku te knjižnicu kao mjesto druženja i zabave, razvijati čitateljske navike kod djece i mladih te potaknuti osnivanje čitateljskih klubova.
U sklopu projekta od 1. do 9. rujna 2014. posjetili su knjižnice u manjim gradovima na relaciji Zagreb-Split i provodili čitateljske radionice za djecu. Projektni tim ugostili su ljubazni knjižničari iz Karlovca, Duge Rese, Slunja, Korenice, Gračaca, Knina, Sinja te Splita. Atraktivnost projekta bila je u tome što se dio puta prešao biciklima.Čitateljske radionice za djecu uključivale su predstavljanje autora i djela, čitanje teksta i razgovor o tekstu, kreativno izražavanje i interaktivne igre.
Projekt je specifičan i po tome što se sve, uključujući putovanje biciklima i same radionice, snimalo videokamerama u cilju izrade dokumentarnog filma koji će dodatno naglasiti važnost čitanja te nezamjenjivu ulogu knjižnica.
Projekt je podržala fotografkinja i snimateljica Anita Nadj koja je volonterski pratila pripreme i samu provedbu projekta. Ova izložba rezultat je njenog predanog rada na projektu.
 
Više informacija: https://hr-hr.facebook.com/bibliocikliranje
 
http://bibliocikliranje.wix.com/zagreb#
 
https://hr-hr.facebook.com/Anita.Nadj.Photography
 
Projekt su osmislili studenti bibliotekarstva Filozofskoga fakulteta u Zagrebu – Tamara Belović, Dora Jurišković, Tito Kliska, Ana Marić, Sanja Milovac i Vedran Peruničić.
 
U projektu je sudjelovalo 8 knjižnica na putu od Zagreba do Splita. Knjižničari su bili zaduženi za informiranje lokalne zajednice o projektu, animiranje i okupljanje djece za radionice te osiguravanje smještaja i obroka za projektni tim.
Nositelj projekta je Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti, Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Osim glavnog suradnika, Knjižnica grada Zagreba, projekt su podržali i omogućili sponzori
Giant, Thule, Garmin, Primat RD i Tisak Keko.
Student Tito Kliska autor je dokumentarnog filma o Bibliocikliranju. Osim što je snimao putovanje i radionice, sam radi i na scenariju te montaži filma.
 
(Fotografije 1 i 2)
Radionica u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac (Fotografije 3 i 4)
Radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Duga Resa (Fotografije 5 i 6)
Radionica u Knjižnici i čitaonici Slunj (Fotografije 7 i 8)
Radionica u Učeničkom domu Srednje škole Plitvička jezera (Fotografije 9 i 10)
Radionica u Knjižnici i čitaonici Gračac (Fotografije 11 i 12)
Na putu od Gračaca prema Kninu (Fotografija 13)
Radionica u Narodnoj knjižnici Knin (Fotografije 14 i 15)
Vožnja od Knina prema Sinju (Fotografija 16)
Radionica u Gradskoj knjižnici Sinj (Fotografije 17 i 18)
Radionica u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu (Fotografije 19 i 20)
 
 
O autorici:
 
Rođena je 9. srpnja 1981. u Zagrebu gdje živi i radi. Svoj prvi fotoaparat nabavlja 2008. godine, a godinu dana kasnije upisuje program za fotografa različitih tehnika koji uspješno polaže. Uživa u fotografiranju glazbenika i koncerata. Voli crno-bijelu fotografiju kojom bilježi gradske motive i raznolikost urbanog života. Dio njenog stvaralaštva čini i konceptualna fotografija. Inspiraciju nalazi u radovima Williama Claxtona, Ervina Olafa, Marije Braut, Martina Stranke i drugih. Prijateljska podrška fotografa Davora Rogića, Gordane Popović, Joa Kliske, Mladena Popovića, Petera Kuralta, Mire Jurića, Igora Zgrablića i Sandra Sardoza od velikog je značaja za njen život i rad.
 
2010. Skupna izložba fotografija polaznika fotografske radionice Cekao, Zagreb
 
2011. Skupna izložba fotografija „A kaj ja znam…“, Zavičajni muzej Biograd
 
2011. Skupna izložba fotografija polaznika fotografske radionice Cekao, Zagreb;
 
1. mjesto za rad „Tell Me My Dear… Is It Time To Breathe In…???“
 
2014. FIFES 2 – 2. Filmski festival smijeha, Zagreb; 1. mjesto za kategoriju komercijalnog filma
 
2014. Tematska samostalna izložba „Bibliocikliranje“ – KGZ, Dječja knjižnica Marina Držića; Filozofski faklutet u Zagrebu
 
2015. Tematska samostalna izložba „Bibliocikliranje“ – Noć muzeja, Knjižnica HAZU-a; Noć knjige, Gradska knjižnica Velika Gorica
 
2015. Skupna izložba fotografija Osnovne škole za balet i suvremeni ples, OŠ Jurja Dalmatinca, Šibenik

Detalji:

Početak:
prosinac 1, 2015 @ 18:00
Kraj:
prosinac 15, 2015 @ 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Izložbeni prostor
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+38521685011
Web stranica:
http://www.gkmm.hr