Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

“The Passing of The Elves”, izložba slika i nakita Mie Šerić

srpanj 9, 2015 @ 19:00 - srpanj 26, 2015 @ 20:00

Aelin Laer

 The Passing of The Elves : prolazak ideala

“May it be a light to you in dark places, when all other lights go out.”
―   J. R. R. Tolkien

U današnjim teškim vremenima mnoge očajne i iscrpljene duše okreću umorne oči od pozivajućih ideala : zaboravljaju na njihovu inspirativnu, motivirajuću  i transformirajuću svjetlost koja je istinski potrebna u našem postojanju. Posustajanjem na ovom zvjezdanom putu gubimo treperavu iskru života koja nas ostavlja praznima i u dubokom žaljenju.Na poslijetku, izbor je na nama : pustiti ideale da nečujno odu ostavljajući nas izgubljenima u tami, ili slijediti ih na zvjezdanom putu i jednog dana, uz pomoć njihovog vodećeg svjetla – postati oni.
Kroz inspirirajuću, blago melankoličnu i eteričnu igru svjetla i tame, ova izložba će predstaviti nova umjetnička djela Aelin Laer, koja su nastajala u periodu od zadnje tri godine. Postav obuhvaća kolekciju akrilika na platnu, srebrenog nakita i radove u drugim tehnikama u kombinaciji sa poludragim kamenjem.

Životopis :
Aelin Laer, zaštitni znak i umjetničko ime slikarice Mie Šerić, objedinjuje umjetnički izričaj i stil inspiriran keltskom mitologijom, druidizmom i vilenjačkim legendama.
Mia je rođena 20. siječnja 1990. godine u Splitu, gdje je 2009. završila umjetničku školu, smjer slikarstvo.
2011. godine izučila je i završila školu tradicionalnog srebrnarstva u Atelieru „Lumezi“ u Zagrebu, kod majstora i učitelja Lazera Lumezija. Od 2004. do 2010. usavršila je poduku i školu kristaloterapije kod učitelja Williama Trakheya i Osmana Hasanpašića u sklopu Hupeda.
Miin duhovni put, ljubav prema čitanju, keltskoj mitologiji, šumama i prirodi oduvijek su bili glavni izvori u njenom stvaralačkom stilu, koji spaja elemente art-nouveaua sa keltskim simbolima, klasično slikarstvo te rad sa srebrom, poludragim i dragim kamenjem. Mističan keltski duh, tajni jezik stoljetnih šuma i paralelnih svjetova Mia prenosi na platno, srebreni nakit i ostala umjetnička djela koja stvara kombinirajući različite tehnike, sve povezujući poludragim i dragim kamenjem koje umeće u gotovo sva svoja djela, dajući im, na taj način, direktnu poveznicu sa izvornim energijama. Korisni putokazi u Miinom mističnom i skrivenom kreativnom svijetu su i njena osobna iskustva u druidizmu, otkrivanju keltskih legendi , meditaciji i duhovnom rastu.

Od 2009. godine do danas umjetnica je održala više samostalnih i grupnih izložbi i izlaganja u Splitu i Zagrebu. Dvije slike su joj odabrane za prezentaciju u američkom projektu „Bridging Heaven and Earth“, te su iste objavljene u monografiji. Sudjelovala je i u kostimografiji i snimanju video spota hrvatskog benda „Ludnica“ 2011./2012, godine u Zagrebu. Paralelno s umjetničkim napretkom Mia se razvija i u duhovnim i energetskim disciplinama. Stekla je majstorska zvanja u druidizmu, krstaloterapiji, te iscjeljiteljskim tehnikama Reiki, Karuna i Excalibur kod visokih učitelja Williama Trakheya, Osmana Hasanpašića i Ivice Šafranka.
Mia je članica tri međunarodna Druidska reda : “Druid Order of Twilight“, “Ár nDraíocht Féin” i “Reformed Druids of Gaia”.

 

Detalji:

Početak:
srpanj 9, 2015 @ 19:00
Kraj:
srpanj 26, 2015 @ 20:00
Događaj Categories:
,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Izložbeni prostor
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+38521685011
Web stranica:
http://www.gkmm.hr