Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

„Kako se što uspješnije pripremiti za EU projekte”, radionica Darka Jurekovića (PMP, ORACLE Academy Program Manager)

13 svibnja, 2016 @ 14:00 - 17:00

„Kako se što uspješnije pripremiti za EU projekte”, radionica Darka Jurekovića (PMP, ORACLE Academy Program Manager)

Prokultura – Opservatorij kulturnih politika Split, u suradnji s GKMM Split.

„Kako se što uspješnije pripremiti za EU projekte”, edukacijska radionica Darka Jurekovića (PMP, ORACLE Academy Program Manager)
Prijave za sudjelovanje (uz ograničeni broj sudionika) molimo dostaviti zaključno sa srijedom, 11. svibnja 2016. god. na mail: prokultura.split@gmail.com ili prosvjeta@udu-sdz.hr. Informacije na tel. 300 192. Radionica je namijenjena dionicima u području kulturnih i obrazovnih politika ne samo u resornim organizacijama, nego i onima iz gradske, regionalne i državne uprave. Cilj je pojasniti osnovne pojmove vezane uz upravljanje projektima te pružiti sudionicima nekoliko praktičnih savjeta iskoristivih kod pripreme projektnih prijava za projekte koji se financiraju iz fondova EU.
Program
TEME: Što je projekt? Gdje pronaći informacije o EU fondovima i natječajima za projekte? Po čemu se projekt razlikuje od ostalih aktivnosti? Tko su dionici projekta? Kako dobro definirati projektne ciljeve? Faze životnog ciklusa projekta. Pokretanje, planiranje, provedba, praćenje i zatvaranje projekta. Projektni rizici. Komunikacija na projektu i izvještavanje. Proračun projekta.
DARKO JUREKOVIĆ više je od 15 godina uključen u projekte u obrazovanju, kao voditelj programa suradnje s obrazovnom zajednicom u korporacijama Microsoft i Oracle te kao voditelj projekata koje u Hrvatskoj financiraju Europska Unija i Svjetska banka. Jedan od sudionika uvođenja interneta u osnovne i srednje škole u Hrvatskoj u periodu 2000-2001. Član je izvršnog odbora PMI Udruge Hrvatska (ogranak međunarodne asocijacije Project Management Institute u Hrvatskoj) zadužen za suradnju s obrazovnom zajednicom i nositelj PMP certifikata. Nakon završenog studija elektrotehnike na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, završio je i poslijediplomski studij upravljanja projektima na Sveučilištu Walden u Sjedinjenim Državama (Master of Science
of Project Management, Walden University). Kao vanjski suradnik Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta jedan je od predavača na kolegiju Upravljanje projektima.
Često drži predavanja i radionice o vođenju projekata za nastavnike i učitelje u osnovnim i srednjim školama koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje gdje aktivno promiče ideje i koncepte upravljanja projektima te aktivno uključivanje obrazovnih djelatnika i ustanova u projekte koje financira Europska unija. U okviru programa „Suradnici u učenju“ potaknuo i izradu digitalnih obrazovnih sadržaja o vođenju projekata, namijenjenih obrazovnoj zajednici.

Prokultura – Opservatorij kulturnih politika- Split Udruga djeluje u području javnih politika kulture i obrazovanja, prateći način na koji se u praksi operacionaliziraju zacrtani ciljevi s posebnim naglaskom na uvažavanju zakonitosti i učincima decentralizacije. Svojim radom u partnerstvu s institucijama uprave te drugim organizacijama i ekspertima, Prokultura- Split nastoji istaknuti obrazovanje i kulturu, napose baštinu kao temelj očuvanja identiteta i razvoja. Područja od posebnog zanimanja su razvoj suradnje sa sustavima drugih javnih politika (zdravstva, gospodarstva, znanosti, turizma…) s naglaskom na funkcioniranju njihovih glavnih instrumenata (uprave, zakona i proračuna) od lokalne do međunarodne razine. Izgradnja partnerstva, edukacija i popularizacija kulture temeljna su načela ovog pristupa. Prokultura- Split član je ENCATC – Europske mreže kulturnih trening centara – Bruxelles.

Detalji:

Datum:
13 svibnja, 2016
Vrijeme:
14:00 - 17:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizatori

GKMM
Prokultura – Opservatorij kulturnih politika Split

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/