Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Knjižnica Brodarica: predstavljanje knjige Ivana Obradovića Jadranski Arion/Arion Adriatico

14 studenoga, 2018 @ 18:00 - 20:00

Trstih u Mjesecu hrvatske knjige 2018. promovira dvojezičnu knjigu Ivana Obradovića Jadranski Arion/Arion Adriatico
Knjigu će predstaviti: Bogdana Trivak, recenzentica i Anđelka Rađa, učiteljica i Sanja Mamić, dipl. knjiž. OŠ Meje. Predstavljanju će prisustvovati i učenici 1.c razreda OŠ Skalice s učiteljicom Meri Stipinović. Moderatorica: Vesna Jukić-Oštrek

 

Ivan Obradović rođen je 2006. u Pescari (Italija). Prva dva razreda osnovne škole pohađao je u Pescari, treći i četvrti razred u Splitu, a od šk. godine 2016/2017. pohađa Osnovnu školu “Giuseppina Martinuzzi u Puli.
Naučivši pisati, počeo je ispisivati svoju zelenu bilježnicu stihovima, anegdotama, kratkim pričama i crtežima. 2015. sudjeluje u kreativnim radionicama “Slike moje sreće”, u knjižnici Trstenik.
Nekoliko njegovih pjesama nagrađeno je prestižnim književnim nagradama u Italiji i Hrvatskoj. Pjesma ‘Valovi’ objavljena je 2016. g. u skupnoj zbirci ‘More na dlanu’, a 2018. dobiva posebno priznanje za umjetničku vrijednost za njegovo neobjavljeno dvojezično djelo „Jadranski Arion / Arion Adriatico“ Međunarodnog književnog natječaja „Città di Cattolica – Pegasus Literary Awords 2018 X Edizione“.

”…Dvojezična zbirka pjesama, anegdota, misli i kratkih priča Arion Adriatico / Jadranski Arion , nastala u suradnji s dipl. knjižničarkama Vesnom Jukić-Oštrek i Sanjom Mamić te talijanskim piscem Giorgio Di Vita, zasigurno će biti zanimljiva djeci, ali i odrasloj publici, jer sa svojim laganim, duhovitim i lepršavim dodirom poziva čitaoca da aktivno sudjeluje u čitanju otvarajući u njemu nove tajne putove, znatiželje i emocije…
Što je to što je tako vrijedno i plodonosno kod tako mladog autora?
Ivanova djela su lepršava, duhovita, s prizvukom univerzalnih vrijednosti, kako u poetskom, tako u proznom izričaju, koje autor postiže s nevjerojatnom lakoćom i bistrinom, dotičući sva naša čula. Između ostaloga, mladi autor uspijeva izraziti svoju duhovitost jednako na oba jezika, talijanskom i hrvatskom. Ivanove misli su poput ptičjeg leta, slobodne i lepršave, otkrivaju nam nove horizonte i svjetove kroz dječji pogled :’…kako bih volio / biti ptica / vidjevši / kako lete / visoko /’…”
(iz recenzije Bogdane Trivak)

VJETAR
Vjetre, vjetre
Šetaš gradom
Dok oblaci
Kišu prave a
Vjetar njiše
Morske vale
Dok kiša
Cvijeće zalijeva.

IL VENTO
Vento, vento,
Fa il giro della città
Mentre le nuvole fanno
La pioggia,
Il vento fa le onde
Sul mare e
La pioggia annaffia
I fiori.

(I. Obradović: Jadranski Arion/Arion Adriatico)

Detalji:

Datum:
14 studenoga, 2018
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

GKMM – Knjižnica Brodarica
Terzićeva 5/IX
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
00385 21 685 080

Organizator

GKMM – Knjižnica Brodarica
Telefon:
+38521 685 080, +38521 685 083
Web stranica:
http://www.gkmm.hr