Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Noć knjige 2018. u knjižnici Brodarica: Natali Šarić

23 travnja, 2018 @ 18:00 - 20:00

Predstavljanje neobjavljene knjige pjesama za djecu splitske književnice Natali Šarić: Mmmmm!

U programu sudjeluju:
Natali Šarić, Antea Bilandžić (OŠ Bol) i David Šarić (OŠ Skalice), djeca iz DV Radost – PO Šareni svijet i odgoj. savj. Zvjezdana Čagalj, prof.
učenici 2. d razr. OŠ Mertojak i učit. Ivka Kavelj, učenici 4. d razr. OŠ Skalice i učit. Meri Stipinović i UO Artis

Moderator: Vesna Jukić-Oštrek

Mmmmm!

Zbirka pjesama za djecu Mmmmm! potvrđuje ljepotu i bogatstvo hrvatskoga jezika iz kojega autorica pomno odabire cijelu nisku riječi koje vješto i zadivljujućom lakoćom niže u stihove. Tako pjesnikinja  svoju knjigu pretvara u  pravu malu riznicu riječi koja obiluje sličicama iz dječje svakodnevice… Ovu poeziju  karakterizira šarolikost djeci bliskih i prepoznatljivih tema. Melodiozan i ritmičan stih garancija su brze i lake prijemljivosti u mlađih čitatelja. Pjesme  odišu veselim, razigranim i pozitivnim raspoloženjem, vrlo su maštovite  i  nenametljivo edukativne. Radosna sam što će u knjižnici, na polici dječje književnosti, svoje mjesto naći i pjesnički prvijenac splitske pjesnikinje Natali Šarić. Svakako je za preporuku svim slovoljupcima  predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, kao i  njihovim roditeljima, odgojiteljima i učiteljima.

Vesna Jukić-Oštrek, dipl. knjiž.

O autorici:
Natali Šarić, rodom Trkulja, rođena je u Sinju 1971. godine. Stvara u Hrvatskoj i u regiji. Trinaest je godina radila u osnovnim školama u Beogradu kao profesor razredne nastave, a posljednjih osam godina radi u Splitu kao edukator rehabilitator. Piše udžbenike za mlađi školski uzrast, priručnike, slikovnice, poeziju, kratku prozu i igrokaze za djecu. Izrađuje didaktičke igre, dizajnira i uređuje dječje i književne časopise. Stalni je grafički urednik časopisa za književnost „Kvaka“ koju je pokrenuo Vedran Smolec… Član je skupine umjetnika ARHE koju okuplja Zvjezdana Čagalj, zadarske udruge književnih stvaralaca Riječi iznad svega koju je pokrenula Emilija Vučkov Mijatović te udruge FRIKK (film, radio, kazalište i književnost) koju je osnovao Robert Loklicer.
Natali Šarić široj javnosti poznata je po suradnji s karlovačkom udrugom „Jak kao Jakov“ te po božićnom igrokazu Čarobni napitak Djeda Božićnjaka, koji se prigodno izvodi za mališane u školama i na dječjim odjelima bolnica.

 

KAD SE RIJEČI SPLETU

Misao i riječ se srele

na pogrešnom mjestu.

Mucanje se tada našlo

na velikom testu.

 

Obrazi se ugrijali,

dlanovi u znoju.

Riječi stale, i ni makac,

a misli u roju.

 

Pitao me jedan blesan

što u glavi krčkam,

zašto mi se jezik veže

i jesam li zbrčkan.

 

Ne razumije on tu brigu.

Taj živi bez treme.

Moje će se riječi sresti

kad im dođe vrijeme.

Detalji:

Datum:
23 travnja, 2018
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
, ,
Događaj Tags:
,

Lokacija

GKMM – Knjižnica Brodarica
Terzićeva 5/IX
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
00385 21 685 080

Organizator

GKMM – Knjižnica Brodarica
Telefon:
+38521 685 080, +38521 685 083
Web stranica:
http://www.gkmm.hr