Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Knjižnica Trstenik: Književni klub kroničnih knjigofila. Alessandro Baricco „Kule od bijesa”

27 travnja, 2016 @ 18:00 - 20:00

Alessandro Baricco

Zabavne i manje zabavne slučajnosti i ostali anegdotalni detalji iz svakodnevnog života često nam dobro dođu u prepričavanju raznih zgoda, ali rijetko kada im pridajemo veći značaj. Što ako je nečiji život uhvaćen u mreži začudnih ponavljanja? Što ako čitav svijet počiva na iracionalnosti poetike, umjesto na staroj dobroj logici? U takvom svijetu svatko ima svoju notu, beskraj se može osluškivati, umire se od čuđenja i sudbina se nosi u jakni.

Samo prva djela mogu opstati u jednom takvom čudesnom svijetu. Djela koja su napisana u potpunosti bez kalkulacija hrabrošću pisca koji nema što izgubiti, jer samo pisac koji još nije priznat kao pisac nema što izgubiti. Jedino u takvoj kreaciji može se proizvoljno prelijevati poezija u prozu i proza u poeziju, a da konačni koktel bude pitak i ne previše sladak.

‘Kule od bijesa’ su upravo takvo djelo. Djelo koja pršti snagom autentičnosti i provocira suptilnošću ideja. Prvo djelo iz kojeg proizlaze sva ostala.

‘Jer upravo te na taj način život nasamari. Obuzme te dok ti je duša još usnula i posije u nju neku sliku, miris ili zvuk kojih se više ne možeš riješiti. I upravo to je sreća. Shvatiš to poslije, kada je već kasno. I već si, zauvijek, izgnanik na tisuće kilometara od te slike, misli, zvuka. Prepušten sudbini.’

Dođite u knjižnicu Trstenik u srijedu, 27. travnja u 18 sati i prepustite se meditativnoj simfoniji isprepletenih čudesa Bariccova prvijenca.

Voditelj je Dražen Šaškor, dipl. knjiž.

Detalji:

Datum:
27 travnja, 2016
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Organizator

GKMM – Knjižnica Trstenik
Telefon:
+38521685077
E-pošta:
trstenik@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Lokacija

GKMM – Knjižnica Trstenik
Papandopulova 25

Split, 21000 Hrvatska
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685075; 685077
Web stranica:
www.gkmm.hr