Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

„Kreativnost i ADHD“, predavanje Marka Fereka, predsjednika Udruge Buđenje

listopad 14, 2015 @ 18:00 - 20:00

„Kreativnost i ADHD“, predavanje Marka Fereka, predsjednika Udruge  Buđenje, u povodu Tjedna ADHD-a (hiperaktivnog poremećaja).

Mnoge nacionalne i regionalne organizacije u Europi tijekom rujna i listopada organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u. Kao i svake godine, Udruga Buđenje organizira Tjedan ADHD-a koji će ove godine trajati od 12. do 18. listopada 2015.
Diljem Hrvatske održavati će se razna predavanja sa gostima predavačima o danas najčešćem poremećaju kod školske djece koji je također prisutan i kod odraslih – ADHD.
ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj) je danas načešći mentalni poremećaj kod djece a prisutan je i kod odraslih. Zastupljen je kod 3-8% školske djece. Glavni simptomi su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao „zločesta“, „neodgojena“ i „lijena“, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije.
Pozivamo Vas na predavanje u Gradskoj knjižnici Marka Marulića Split, ulaz je slobodan, a pozvani su svi koje veže ta tema: roditelji, djelatnici odgojno obrazovnih i zdravstvenih ustanova, svi koji se osjećaju različitima i koji još nisu otkrili svoju različitost.

Predsjednik udruge Marko Ferek diplomirao je 2003. godine na ACMT (American College of Management and Technology) u Dubrovniku. Godinu dana nakon završetka studija osniva u Zagrebu udrugu Buđenje.
Zbog svojih osobina tijekom školovanja doživio je puno neuspjeha i kritika što je dovelo do gubitka samopouzdanja. Igrom slučaja, u određenom periodu shvatio je da su problemi poput nepažnje, sanjarenja, hiperaktivnosti koje je imao zapravo velika prednost te je odlučio društvu prikazati te osobine u cijelosti i sve dobro što iz njih proizlazi.
U deset godina djelovanja udruge održao je više od 300 predavanja i radionica na stručnim skupovima, u brojnim osnovnim školama, bolnicama, centrima za odgoj i obrazovanje, kroz koje je obuhvaćeno više od 10.000 roditelja, profesora, logopeda i ostalih stručnih suradnika.
Internacionalna predavanja Marka Fereka uključuju Tuzlu (BiH), Ljubljanu (Slovenija), Hong Kong (NRK), London (Engleska), Galway (Irska), Toronto (Kanada), Budimpešta (Mađarska), Orlando (SAD), Malta, Brisel…
Autor je knjige Hiperaktivni sanjari koja je izdana na dva jezika (hrvatski i mađarski).
Gostovao je u mnogim TV i radio emisijama te raznim časopisima i novinama.

Detalji:

Datum:
listopad 14, 2015
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr