Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Mjesec Frankofonije u Hrvatskoj: predavanje Nansi Ivanišević u okviru ciklusa Kulturni susreti

ožujak 6, 2017 @ 18:00 - 20:00

Mjesec Frankofonije u Hrvatskoj
Predavanje u okviru ciklusa Kulturni susreti: Nansi Ivanišević
Hrvatske kulturne politike u svjetlu francuskog iskustva na primjeru grada Splita, u organizaciji Prokultura – Opservatorij kulturnih politika

Ožujak je Mjesec Frankofonije, vrijeme kad se u brojnim zemljama koje govore ili njeguju francuski jezik i francusku kulturu predstavljaju različiti oblici kulturnog i umjetničkog stvaralaštva te drugih vidova društvenog djelovanja. I ove godine brojna su događanja koja organiziraju institucije i udruge diljem Hrvatske u suradnji s veleposlanstvima zemalja članica i promatrača te značajne političke organizacije (više na: www. ambafrance-hr.org).
Dr. sc. Nansi Ivanišević, predstavnica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Međunarodnoj organizaciji Frankofonije i predsjednica Prokulture – Opservatorija kulturnih politika, bavi se znanstveno i stručno područjem javnih politika kulture i obrazovanja. Rezultate svojih komparativnih istraživanja o funkcioniranju kulturnih politika u Hrvatskoj i Francuskoj predstavit će ovaj puta na primjeru Grada Splita. Na pitanje zašto je razbijeno zrcalo splitske kulture predavačica svoj odgovor nalazi u izostanku odgovarajućeg prepoznavanja važnosti i zakonitosti procesa decentralizacije.
Francuska bilježi više od šezdeset godina uspješnog postojanja i organiziranog rada Ministarstva kulture i komunikacija, pod čijim se vodstvom odvijaju kulturne politike baveći se očuvanjem, afirmacijom i razvojem vlastitog jezika i kulture. Temelj tom pristupu su educirani upravljački kadrovi i sustavno praćenje procesa decentralizacije koja se ostvaruje u partnerstvu brojnih dionika različitih profila na svim razinama što predstavlja iskustvo koje Hrvatskoj može biti od iznimne važnosti.

Detalji:

Datum:
ožujak 6, 2017
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/