Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Nova Demontaža, gosti su Drago Glamuzina i Ivica Ivanišević

veljača 9, 2017 @ 18:00 - 20:00

DEMONTAŽA: ‘Samoća: poremećaj, uzmak ili pobjeda?’
U kaotičnim vremenima se odvija obrat: male teme poput politike/političara postaju velike, a velike teme poput ljubavi ili tišine postaju male.
Ovog puta s nama su dva autora takvih ‘velikih malih’ tema: zagrebački pisac, pjesnik i urednik Drago Glamuzina (autor kultne zbirke pjesama Mesari, kao i nove pod nazivom Everest), te splitski pisac i novinar Ivica Ivanišević (dobitnik nagrade VBZ-a za neobjavljeni roman 2016. s tekstom Knjiga žalbe).
U svojim zadnjim knjigama kojih ćemo se dotaknuti, obojica su pronašli prostor samoće kroz likove. Glamuzina na Everestu, Ivanišević u Rumunjskoj, kao u ringovima gdje se čovjek suočava sa sobom. Je li samoća poremećaj u suvremenoj civilizaciji, bolest od koje svi bježe? Je li samoća neki oblik uzmaka? Ili je samoća jedna vrsta pobjede nad suludim tempom i zaglušujućom bukom sadašnjice? I napokon, neka je samoća bilo što od toga troje, ali zašto je prognana iz suvremene domaće književnosti? Možda je došlo vrijeme za povratak ‘velikih malih’ tema?
S pitanjima bez odgovora suočit će se naša dva gosta u četvrtak, 9. veljače u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

Detalji:

Datum:
veljača 9, 2017
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, , , ,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/