Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nova sezona Književnog kluba kroničnih knjigofila u knjižnici Trstenik

listopad 12, 2016 @ 18:00 - 19:00

Hitan sastanak su sazvali Fjodor Mihajlovič Dostojevski, Jorge Luis Borges, Daniil Harms, Haruki Murakami, Jose Saramago, Henry Miller i ostali književni velikani sa ove ili one strane života. Povela se žustra rasprava. Situacija je, kažu, intrigantna. Svakog mjeseca u knjižnici Trstenik sastaje se književni klub pomalo neobičnog imena: Književni klub kroničnih knjigofila. Imamo pouzdanu dojavu da oni stalno pričaju o našim književnim djelima i zabavljaju se raznim provjerenim i neprovjerenim informacijama koje još kruže o nama.
Što još mogu reći, a da već nije rečeno i napisano o nama? Izgleda da uvijek uspiju pronaći neki nepoznati detalj ili osvijetliti neku poznatu stvar iz posve drugog kuta. Nekad nas puno hvale, nekad malo kude, a nekad se samo zabavljaju trivijama iz naših živopisnih života. Katkad samo čitaju izvatke iz naših djela, meditativno se prepuštajući magiji pisane riječi da ih nosi u fascinantna područja književnih svjetova, ponekad intezivnija i stvarnija od neknjiževne realnosti.

Jednom mjesečno knjigofili izaberu jednog velikog arhitekta pisane riječi i onda ga podvrgnu temeljitom ispitivanju. Kakve se sve ideje mogu istresti iz džepova starih majstora i kakve se sve veličanstvene literarne građevine mogu sagraditi, ponekad i od najbanalnijih riječi? Zavirite u književnu palaču knjižnice Trstenik i postanite punopravnim članom okruglog stola kroničnih knjigofila od čije rasprave strepe i najveći spisatelji svih vremena.
U srijedu 12. listopada u 18 sati počinje novi ciklus već kultnog Kluba kroničnih knjigofila u knjižnici Trstenik. Dođite i Vi da se dogovorimo koje ćemo pisce idućih mjeseci staviti pred Veliku knjigofilsku porotu. Da bi ste postali punopravan član ovog književnog kluba potrebno je samo da se pojavite na raspravi u zakazano vrijeme.

Voditelj je Dražen Šaškor, dipl.knjiž.

Details

Date:
listopad 12, 2016
Time:
18:00 - 19:00
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

GKMM – Knjižnica Trstenik
Phone:
+38521685077
Email:
trstenik@gkmm.hr
Website:
http://www.gkmm.hr

Venue

GKMM – Knjižnica Trstenik
Papandopulova 25

Split, 21000 Hrvatska
+ Google Map
Phone:
021685075; 685077
Website:
www.gkmm.hr