Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstavljanje knjige „Čudesne pustolovine“ Danijele Rančić

14 prosinca, 2017 @ 17:30 - 20:00

Predstavljanje knjige „Čudesne pustolovine“ Danijele Rančić u Nakladi Protuđer

Knjigu će predstaviti dr. sc. Ivo Šimunović, prof. emer. i Dijana Ledić Begonja, prof. i autorica Danijela Rančić. Program će voditi dr.sc. Ilija Protuđer.
Na predstavljanju će nastupiti za klavirom pjevačica Nikolina Volareva, glazbenica Marija Magdalena Grgin na gitari, učenici OŠ Brda, OŠ Pujanki iz Splita te učenici OŠ kraljice Jelene iz Solina koji će izvesti prigodne kratke igrokaze iz Danijeline knjige.
Knjigu priča, bajki, basni, igrokaza i crtica ilustrirao je Borna Ledić, a objavila je splitska nakladnička kuća Naklada Protuđer.

 

Iz Pogovora o Čudesnim pustolovinama Danijele Rančić

Čitanjem priča, bajki, basni treba poentirati na dijete kao punopravnog i cijenjenog člana društva. Poštovati dijete ne znači sve mu dopuštati do beskrajnih granica, nego mu omogućiti internalizaciju normi, poštovanje i preispitivanje vlastitih postupaka koji su vrlo važan čimbenik u odrastanju djeteta te mu dati priliku za socijalizaciju u okolini u kojoj živi.

Autorica naglašava svu surovost života u dubinama, ispunjenim i manama i vrlinama, od nedostatka humanosti do diskriminacije što je najbolje i opisala tvrdnjom kako je doista teško živjeti kada nisi zdrav i kada ovisiš o tuđoj milosti jer najbolje je osloniti se samo na sebe i svoje ograničene sposobnosti a ne na nikoga drugog. Društvena realnost je identična. Dok si društvu od koristi – društvo te i treba, a kada im postaneš teret – jednostavno te odbace.

Dijana Ledić Begonja

Detalji:

Datum:
14 prosinca, 2017
Vrijeme:
17:30 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Odjel za djecu i mlade
Ulica slobode 2
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
00385 21 685 020
Web stranica:
htto://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Telefon:
+38521685020; +38521685022
E-pošta:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm