Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstavljanje knjige „Hrvatski brevijar” autora Feđe Aarona Bučića i Dunje Lakuš

12 veljače, 2018 @ 18:00 - 20:00

Uz autore o knjizi će govoriti recenzenti akademik Nenad Cambj i fra Ante Vučković te ravnateljice zaklade Mirjana Topčić

Moderator: Robert Kurbaša

Hrvatski brevijar djelo je u nekoliko tomova i preko tri tisuće stranica koje je neka vrsta hrvatskog katoličkog duhovnog leksikona. U nastajanju Brevijara sudjelovao je velik broj ljudi koji su svoj dobrovoljni rad s ljubavlju ugradili u ovo djelo: od autora fotografija, glagoljskog fonta i inicijala, do recenzenata, redaktora, lektora, korektora i svih onih koji su svojim savjetima i prijedlozima pomogli da Brevijar ugleda svjetlo dana.
Kako je u predgovoru napisao mons. Adalbert Rebić, koji nažalost nije dočekao objavljivanje djela: “U njemu ćete naći sve što vas zanima u pogledu kršćanske, poglavito katoličke duhovnosti u Hrvata, sve od osnovnih molitava do hrvatske povijesti. Zato što je to zbirka svega što predstavlja hrvatsku duhovnost i hrvatsku narodnu kulturu nazvasmo ga Hrvatski brevijar.”
U poglavlju Povijest hrvatskog naroda i njegove vjere, čiju redakturu potpisuje prof. dr. sc. Duško Kečkemet, iznesena je kratka povijest našeg naroda, njegovo srastanje uz Crkvu s naglaskom na glagoljicu i djelovanje popova glagoljaša, nositelja vjerskog, kulturnog i društvenog života. Kako bi se dodatno istaknula važnost glagoljice za vjerski i nacionalni identitet našeg naroda, latinični tekst u cijeloj knjizi prati tekst tiskan glagoljicom.

Detalji:

Datum:
12 veljače, 2018
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, , ,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, dvorana 1
Ulica slobode 2
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
0038521 685 000
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000