Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstavljanje knjige Ive Mikuličina „Moj Šibenik dušu ima“ te CD-a ženske klape Skradinke „Kad ti tilo opet pridam“

10 studenoga, 2016 @ 19:00 - 20:00

Predstavljanje knjige Ive Mikuličina „Moj Šibenik dušu ima“ te CD-a ženske klape Skradinke „Kad ti tilo opet pridam“
Knjigu će, uz autora, predstaviti i prof. Joško Belamarić, te šibenski novinar i glazbeni kritičar Zoran Ševerdija.
Moderatorica: Ojdana Koharević

Knjiga „Moj Šibenik dušu ima“ predstavlja gotovo autobiografski zapis njezina autora Ive Mikuličina, poznatog šibenskog novinara, sportskog djelatnika i glazbenika. To je knjiga o njegovim dojmovima s brojnih putovanja, utakmica, festivala i koncerata, u kojoj autor iskreno potencira ljubav prema rodnom gradu, ali i Dalmaciji.

– Nemoguće je pisati o Šibeniku, a da se ne dotakneš Splita i Zadra. Kako pisati o Draženu Petroviću, a da ne spomeneš Dina Rađu, Tonija Kukoča ili Stojka Vrankovića. Kao pisati o Šubićevcu, a da u priči nema Hajduka – kaže Ivo Mikuličin.

Središnje osobe u Mikuličinovoj knjizi svakako su dvojica legendarnih Šibenčana: Arsen Dedić i Dražen Petrović. Obojica su bili iskreni prijatelji s autorom knjige, pa ćete u njoj otkriti bezbroj detalja, nepoznatih široj javnosti.

– Kad sam poklonio knjigu Arsenovoj družici Gabi Novak, ona mi je iskreno kazala da je zaboravila pola sličica, koje sam zapisao o njezinom suprugu – kaže Mikuličin.
Doznat ćete pikanteriju da je upravo Ivo Mikuličin bio na trenerskoj klupi, kad je Dražen osvojio prvu medalju u životu. Bilo je to na kadetskom prvenstvu Hrvatske, održanom 1979. godine na splitskim Gripama.
S Arsenom je Mikuličin imao i dugo glazbeno prijateljstvo. Od legendarne klape Šibenik do Bonace. Od vodičkih Bunara do Skradinki.
Sve su to klape, koje je kao voditelj pa i skladatelj „servisirao“ Ivo Mikuličin. U Splitu će predstaviti novi nosač zvuka ženske klape Skradinke pod nazivom „Kad ti tilo opet pridam“. Klape, koja traje blizu 20 godina, a koja je u svom uspješnom trajanju osvajala nagrade na svim relevantnim klapskim festivalima: Omišu, Kaštelima i Sinju.
Skradinke će, nema sumnje, pomoći da dvostruka promocija u Gradskoj knjižnici Marka Marulića bude tipična dalmatinska večer. S pismom i ćakulom.

Detalji:

Datum:
10 studenoga, 2016
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događaj Categories:
, ,
Događaj Tags:
,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/