Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstavljanje knjige Magdalene Mrčele, dobitnice književne nagrade Zvonko, „Kako je Flegmarin postao kapetan“

19 siječnja, 2018 @ 18:00 - 20:00

U predstavljanju sudjeluju: Boris Škifić prof. hrvatskog jezika, Snježana Babić Višnjić spisateljica i urednica, Silvija Šesto predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te Ana Šesto, fotografkinja. Ulomke će čitati: Matko Elezović, dramski umjetnik te učenici Damir Biočina i Franko Jakovčević. Glazbeni gosti: prof. Ivan Bošnjak i kantautor Bruno Jakobljević.

Moderatorica: Grozdana Ribičić, voditeljica Odjela za djecu i mlade Središnje knjižnice GKMM

Odajući počast prerano preminulom kolegi Zvonku Todorovskom, nagrađivanom autoru knjiga za djecu i mlade, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade (HDKDM) ljetos je raspisalo 4. natječaj Zvonko za najbolji neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade. Četveročlani je žiri (u sastavu: Snježana Babić-Višnjić, Silvija Šesto, Mladen Kopjar i Vlasta Golub) pročitao 38 prispjelih rukopisa koji su odgovarali propozicijama natječaja i odlučio da je pobjednica Magdalena Mrčela i njezin roman „Kako je Flegmarin postao kapetan“.

Riječ je o duhovitoj obiteljskoj priči s ozbiljnom temom – dolazak prinove u obitelj Balić koja remeti dotadašnju obiteljsku dinamiku. Radnja romana postavljena je na nekoliko pripovjednih platformi, točnije svaki član obitelji dobiva prostor za svoje predstavljanje u prvom licu, pri čemu oni postaju više od književnih likova – postaju uvjerljivi i punokrvni junaci naše svakodnevice, nalik na naše susjede, rođake, prijatelje.” Tekst je ilustrirao Marijan Lončar.

Detalji:

Datum:
19 siječnja, 2018
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, dvorana 1
Ulica slobode 2
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
0038521 685 000
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000