Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstavljanje knjige Zorana Poleksića “Od mora i kamena godine”, u organizaciji Ekološkog društva “Picigin Bačvice”

studeni 4, 2014 @ 18:00 - 20:00

Nastavljajući suradnju sa Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore, Ekološko društvo “Picigin Bačvice” predstavlja knjigu Zorana Poleksića, “Od mora i kamena godine”. Nakon što je u ljeto 2102, u Kući slave splitskog sporta, predstavio monografiju Mate, posvećenu legendarnom boksaču Mati Parlovu, poznati crnogorski spisatelj i sportski funkcioner Zoran Poleksić, promovirati će u Gradskoj knjžnici Marka Marulića, novu, 15. po redu knjigu pod nazivom “Od mora i kamena godine”.
Djelo je pisano u formi autobiografskog romana u kojem prevladavaju sportski sadržaji, ali su evidentni detalji vezani za kulturu i turizam. Fokus priče su obala Jadrana i drevne građevine koje se nad njom uzdižu, kao posebne inspiracije autora (Split, Pula, Ston, Budva, Kotor, Ulcinj…). Poleksićev roman “Od mora i kamena godine” izašao je iz tiska sredinom rujna 2014,a nedavno je promoviran u Tivtu, u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
U ovom autobiografskom romanu Poleksića vidimo u jednom novom svjetlu, kao čovjeka beskrajno zaljubljenog u Mediteran, koji priča o ljudima i događajima otkrivajući svoje najskrivenije osjećaje i intimu…

Knjigu će predstaviti dr. Stjepan Jukić-Peladić, Deni Lušić, dvostruki zlatni olimpijac u vaterpolu i autor Zoran Poleksić. U zabavnom dijelu programa sudjeluju klapa “Rebatajica“, žensko pjevačko društvo “Marjan” i muška klapa “Filip Dević”.

O autoru:
Zoran Poleksić rođen je 1972. godine u Podgorici. Završio je Pravni fakultet, Višu školu za borilačke sportove te Postdiplomske studije menađmenta u sportu i turizmu. Autor je 15 knjiga i publikacija s temama iz sporta, sportske psihologije, sportskog turizma i ekonomskog regionalnog razvoja.

Detalji:

Datum:
studeni 4, 2014
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr