Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Predstavljanje zbirke poezije “Vatra ljubavi“ Tee Vrsalović Mušure

studeni 18, 2014 @ 18:00 - 20:00

…Tea Vrsalović Mušura rođena je 1989. godine… Mlada pjesnikinja za koju mi je postao izazov napisati recenziju. Hoću li u tome uspjeti, reći će mi sama autorica.
Iščitavajući njene pjesme, u prvi mah su me zbunile suprotnosti. Od sunca i oblaka, magle i vedrine, razarajućih vjetrova na kojima ona stoji potpuno sama, čineći se u trenutku da je za nju život nešto što nije vrijedno, u čemu ne vidi smisao i čak sam se uplašila za mladu pjesnikinju.
Njena zbirka Vatra ljubavi njen je prvijenac na putu u skliske književne vode. Namjerno upotrijebih riječ „skliske“ jer postoji uvriježen i upečatljivo siguran stav svih pisaca i pjesnika koji su odavno u književnom svijetu, a to je: „čitatelj ne prašta“. Jednostavne riječi, ali za svakog autora odjekuju poput eha i tvore onaj unutarnji strah, pitajući se bismo li mogli reći i napisati ono što osjećamo i želimo, a da to ipak nađe put do čitatelja i ostane tamo.
S tim izazovom se Tea, iako bolno iskrena u svojim stihovima, gotovo bih rekla naga, obraća čitatelju. No, iščitavala sam njenu zbirku opetovano tražeći onaj mali tračak svjetlosti za koji sam bila sigurna da negdje čuči u njoj.
Shvatila sam da je autorica, odlučivši napisati ovu zbirku samo odškrinula vrata svog spisateljskog duha, a da će nam u sljedećoj zbirci (sigurna sam) ponuditi plamičak koji će prerasti u buktinju…

Ljiljana Bedeniković

Details

Date:
studeni 18, 2014
Time:
18:00 - 20:00
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

GKMM
Phone:
+38521685000

Venue

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
021685000
Website:
www.gkmm.hr