Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstavljanje zbirki pjesama „Da je noćas bilo” i „Četiri čarobne riječi“ Marice Žanetić Malenice

travanj 24, 2018 @ 18:30 - 20:00

Predstavljanje zbirki pjesama „Da je noćas bilo” i „Četiri čarobne riječi“ Marice Žanetić Malenice

Sudjeluju: Mladen Vuković, Jagoda Kecman i Anđelka Korčulanić
Stihove kazuje: Mejrema Reuter. Moderatorica: Jagoda Kecman

„Da je noćas bilo” zbirka je ljubavnih pjesama koju je uredio Mladen Vuković, nakladnik je ULKU „Vlaho Bukovac“ Split, a recenzenti Renato Baretić i Mladen Vuković. Autorica ilustracija je Antea Malenica a autorica naslovnice Željana Koljanin.

Tragate li – bilo po uspomenama, bilo u svojoj sadašnjosti za onim čarobnim, neopisivim, bolno sretnim i sretno bolnim osjećajem zaljubljenosti (ne sigurne ljubavi, nego baš nesigurne zaljubljenosti!) ova će vam zbirka vri-jediti kao siguran putokaz i pouzdan vodič unutra. Jedan od boljih kojima smo se dosad služili i ja i moje ranjivo muštvo.
Renato Baretić

„Četiri čarobne riječi“ zbirka je pjesama za djecu i izdanju ULKU „Vlaho Bukovac“ Split. Urednik knjige je Mladen Vuković a recenzent Grozdana Ribičić. Autorica ilustracija i naslovnica je Eva Bilandžija. Knjiga sadrži 45 pjesama „koje obuhvaćaju cijelu lepezu doživljaja koji obilježavaju dijete i njegovo djetinjstvo, od velikog čuđenja samim dolaskom na ovaj svijet pa do bakina optimističnog doživljaja početka školovanja. Veseli su to, rimovani, dječjom začuđenošću i bezazlenošću obojeni stihovi, koji kao da rastu s djevojčicom i njezinim spoznavanjem svijeta oko sebe. Pjesme su to u kojima ćutimo kako dijete raste – u čudu, ljepoti i brojnim pitanjima.

Marica Žanetić Malenica, umirovljena je novinarka, članica ULKU „Vlaho Bukovac“ Split. Prilozi su joj objavljivani u nekoliko časopisa za društvena i kulturna pitanja („Vidik“, „Kulturni radnik“, „Pogledi“) te u stručnim časopisima („Eko revija“ i „Elektroenergetika“). Deset godina je bila suradnica časopisa za žene „Zaposlena“. Njezina priča „Bilo mi je suđeno“ objavljena je u biografskoj knjizi „Na ovo sam baš ponosna – 62 žene i njihove priče“ (Redak, 2015.)

Nakon umirovljenja počinje pisati poeziju, ljubavnu i onu za djecu, kratke priče i putopisne reportaže. Radove objavljuje u on-line časopisu za književnost „Kvaka“ te na portalu „Hrvatski glas Berlin“.

Detalji:

Datum:
travanj 24, 2018
Vrijeme:
18:30 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, dvorana 1
Ulica slobode 2
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
0038521 685 000
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000