Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Promocija zbirke pjesama Jadranke Radić „Otisak vala“

17 studenoga, 2016 @ 18:00 - 20:00

Knjigu će predstaviti Marina Čapalija, Mladen Vuković i autorica. U glazbenom dijelu programa nastupit će violončelistica Danijela Kos

Zbirka „Otisak vala” Jadranke Radić plod je dvadesetpetogodišnjeg zapisivanja, potrage za sobom i svojim pjesničkim glasom. U pjesmama slobodnih forma, s grafički istaknutim i iz cjelina istrgnutim stihovima u kojima se pretaču i rastaču misli, pjesnikinja (se) pokušava objasniti podastirući nam čas zamagljene pa jasne slike, zvukove užurbanoga grada i zvonjavu zvona, pomicanje zrnca pijeska i let oblaka. I sve je u isto vrijeme besmisleno i smisleno, ljudi i riječi, naizgled beznačajne životne situacije i bljeskovi uvida u tajnu i tajanstvo života, svijest o beskonačnosti i o prolaznosti.

O autorici:
Jadranka Radić (rođ. Krstulović) rođena je 2. kolovoza 1973. u Splitu. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu završila je dodiplomski studij biologije-ekologije, a zatim, dok je radila u Rovinju u Centru za istraživanje mora Instituta „Ruđer Bošković“, i poslijediplomski studij oceanologije. Bavila se raznim poslovima, ekologijom i zaštitom okoliša, znanstvenim radom i pisanjem znanstveno-popularnih članaka te poučavanjem i radom s djecom. Poeziju je počela pisati u srednjoškolskim danima, do sada je objavila nekoliko pjesama u dva zbornika.

Detalji:

Datum:
17 studenoga, 2016
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/