Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

„Rad sa snovima“, predavanje Irene Jurjević

11 travnja, 2016 @ 18:00 - 20:00

Rad sa snovima

Sigmund Freud „Snovi su kraljevski put u nesvjesno“

Pitate li se ponekad što je značio san kojeg ste upravo sanjali? Želite li znati kako se riješiti noćnih mora i kakvu poruku skrivaju strašni likovi u snu?
Smatrate li vaše snove pomalo čudnima, bizarnima ili nerazumljivima, i ne znate zašto je tome tako? Ili jednostavno želite naučiti kako koristiti govor snova za rješavanje problema, konflikata i otkriti kako vam vaš nesvjesni um može pomoći u donošenju odluka?
Svi mi sanjamo, iako se uvijek ne sjećamo svojih snova. Većini ljudi taj dio vremena i zbivanja u njemu ostaje potpunom nepoznanicom.
Ni ne slute da time propuštaju vrlo vrijedan i zanimljiv dio života koji im umnogome može olakšati rješavanje problema s kojima se susreću na javi.
Najveći dio dnevnih akcija i odluka donosimo nesvjesno, automatski te se često uhvatimo u situaciji u kojoj reagiramo onako kako ne bismo željeli. Osvještavanjem svojih nesvjesnih obrazaca dobivamo vrijednu mogućnost upravljanja samim sobom i time više kontrole nad životom. Rad sa snovima u tome nam može uvelike pomoći, jer su snovi kroz svoje slike i simbole, direktne poruke iz našeg nesvjesnog.

Ovo su neke od tema kojima ćemo se baviti:

– Upoznat ćete se s izuzetno zanimljivim i učinkovitim tehnikama analize snova po principima Gestalt psihoterapije, koje možete koristiti samostalno u životu, zatim kako koristiti govor snova za rješavanje problema i konflikata te otkriti kako vam vaš nesvjesni um može pomoći u donošenju odluka.
– Naučit ćete kako se riješiti noćnih mora i kakvu poruku skrivaju različiti likovi i simboli u snu te kako možete raditi sa svojim nesvjesnim umom i onda kada se ni malo ne sjećate svojih snova.
– Naučit ćete inkubirati svoje snove – tražiti i dobiti odgovore od svog nesvjesnog uma na pitanja kojima se bavite u budnom stanju.
– Upoznat ćete razine tumačenja snova – rad na objektivnoj i subjektivnoj razini
– Kako „uloviti“ san i kako ga zapisati?
– Radnja u snu i „sanjajući ego“ – poveznice našeg ponašanja u snu i na javi
– Rad sa različitim likovima i simbolima kao što su „sjena“, „unutarnji saboter“, „anima i animus“ (ženski i muški princip)
– Rad s noćnim morama, ponavljajućim snovima i snovima kojih se ne sjećamo.

Irena Jurjević, savjetnica je iz Gestalt psihoterapije, praktičarke Neurolingvističkog programiranja i hipnoze. Kroz višegodišnje iskustvo u savjetodavnom i psihoterapijskom radu profilirala se na području upravljanja emocijama i stresom, a posebno područje interesa joj je rad na jačanju samopouzdanja, problema ovisnosti, posebice o ljubavi i partnerskim vezama, te rad s nesvjesnim sadržajima, intuicijom i snovima.

Detalji:

Datum:
11 travnja, 2016
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/