Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

„The Milky Way“, edukativna projekcija dokumentarnog filma o dojenju

6 listopada, 2015 @ 17:00 - 18:40

Tijekom Tjedna dojenja, koji se u Europi obilježava u prvom tjednu listopada, imat ćemo priliku pogledati film “Mliječna staza – svaka žena ima svoju priču”, priču o dojenju u Americi, u mnogočemu blisku većini žena diljem svijeta koje imaju iskustvo majčinstva.

Mliječna staza je dokumentarni film o stanju dojenja u SAD-u i situaciji u kojoj su se majke našle nakon gotovo stoljeća medicinskih procedura koje su ih odvajale od novorođenčadi odmah po rođenju i medicinskih savjeta koji su uporno majkama slali poruku da njihovo mlijeko nije dovoljno dobro, o najuspješnijoj reklamnoj kampanji u povijesti marketinga – onoj u kojoj su proizvođači zamjena za majčino mlijeko uvjerili majke da dojke zamijene bočicama, o tome kako je dojka seksualizirana i postala objekt požude, a ne simbol majčinstva. Ali, Mliječna staza je i film o ženskoj mudrosti i znanju koje prebiva u svakoj ženi i koja nas poučava kako to znanje osvijestiti i vratiti vjeru u vlastito tijelo. To je film koji nadahnjuje žene i sve one koji vjeruju u žensku snagu i mudrost.
Ovu univerzalnu priču, o ženama i za žene, vrijedi pogledati i čuti.

Pridružite nam se u Splitu u utorak, 6. listopada u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića u 17 sati.
Film će tijekom Tjedna dojenja biti prikazan i u drugim gradovima u Hrvatskoj. Trajanje filma je 90 minuta, a ulaz je slobodan.

Detalji:

Datum:
6 listopada, 2015
Vrijeme:
17:00 - 18:40
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr