Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Tribina Sindikata pomoraca Hrvatske “Novi modeli upravljanja i suodlučivanja u poduzećima i organizacijama civilnog društva”

22 srpnja, 2015 @ 18:30 - 20:00

Sekcija mladih Sindikata pomoraca Hrvatske i Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) organiziraju tribinu “Novi modeli upravljanja i suodlučivanja u poduzećima i organizacijama civilnog društva”, koja će se održati u Gradskoj knjižnici marka Marulića Split u srijedu, 22. srpnja 2015. u 18:30h.

Tema tribine bit će alternativni i demokratski modeli upravljanja poduzećima, odnosno sportskim klubovima i organizacijama civilnog društva.
Pitanjima koja se postavljaju kada se govori o sudjelovanju radnika i članova u donošenju odluka u njihovim radnim i aktivističkim zajednicama, prići će se kroz predstavljanje konkretnih primjera udruga i radničkih kolektiva koji su organizirani na sličan način. Pritom će se govoriti o nekim lokalnim slučajevima – poduzeću AD Plastik i udruzi Naš Hajduk koji će se usporediti s iskustvima iz drugih dijelova Hrvatske, posebno sa pričom nogomentnog kluba Zagreb 041 i radnika iz tvornice ITAS-PRVOMAJSKA iz Ivanca.
Kroz prezentacije izlagača i diskusiju, pokušat će se pronaći dodirne točke između nabrojanih slučajeva, ne bi li se pokazalo kako je upravljačke modele koji promiču demokratičnost moguće ostvariti u različitim kolektivima, bilo radničkim, bilo sportskim, ali i u organizacijama civilnog društva.
Na tribini će govoriti Bojan Islamović iz udruge Naš Hajduk, Zlatko Nikolić iz nogomentnog kluba Zagreb 041, Stjepan Laće, rukovoditelj u poduzeću AD Plastik, i Dragutin Varga, sindikalni povjerenik u firmi ITAS-PRVOMAJSKA iz Ivanca.

Detalji:

Datum:
22 srpnja, 2015
Vrijeme:
18:30 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr