Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Trstih u knjižnici Brodarica: Majda Fradelić

30 listopada, 2017 @ 18:00 - 20:00

Mjesec hrvatske knjige 2017. Trstih u listopadu
Gošća pjesnikinja: Majda Fradelić
Glazbeni gost Paulina Bešker
Moderatorice: Vesna Jukić-Oštrek i Anđelka Korčulanić

 

Majda Fradelić  rođena je 6. rujna 1962. godine u Splitu.

Diplomirala je na splitskom Ekonomskom fakultetu. Poeziju piše još od školskih dana, kako kaže, za svoju dušu. 2016. g. postaje članica ULKU ,Vlaho Bukovac’, kada se odlučuje objavljivati svoje pjesme i sudjelovati na natječajima. Odmah je uvrštena u zbirku XXIII Verši na šterni – knjižnica Poreč, što joj daje snažni poticaj za daljnje stvaranje. Učesnica je mnogih poetskih događanja i festivala širom Hrvatske i regije.

Piše standardnim književnim jezikom, kao i čakavštinom, a tematski raznoliko: od lirskih i pejzažnih motiva do ljubavnih, socijalnih i duhovnih. Također piše poeziju za djecu i haiku. Zastupljena je u više zbirki poezije, zbornika i časopisa: zbornik poezije za djecu-Kreativna radionica Balkan, zbornik dječje poezije-Udruženje umjetnika Vizija-Golubovci, dvojezičnoj zbirci-Svi smo mi Božja djeca ( tema Romi i romska kultura), dvojezičnoj zbirci srpsko-bugarsko prijateljstvo, književnom časopisu Kvaka, časopisu za umjetnost i kulturu – Zvezdani kolodvor, zbirci – Najveće ljubavi 21.st. – Zlatno pero Knjaževac, zborniku ljubavne poezije – Stihovi od sedefa- međunarodna škola poezije Beograd i Zvezdani kolodvor, Antologija 2 facebook pjesnika – Kultura snova Zagreb…

Prisutna je na književnim internet – portalima šire regije.

U izdanju ULKU ”Vlaho Bukovac” iz Splita, u svibnju 2017. godine,  objavila je svoju prvu samostalnu zbirku poezije, naslova ‘Sa snovima je lakše’. Druga je u pripremi.

Pjesnička zbirka pod naslovom ‘Sa snovima je lakše’ autorski je prvijenac Splićanke Majde Fradelić. Zbirka je to od sedamdesetak pjesama raspoređenih u cikluse i predstavlja jedinstven otisak osjećaja i promišljanja žene čiji senzibilitet pokriva, osim osobnih, intimnih, pejzažnih i socijalne teme…No, bez obzira koji su osnovni motivi njezinih pjesama, ta je poezija duboko misaono-refleksivna… (iz recenzije prof. Slavice Gazibara)

 

ZABORAV

 

Nikada nisi rekao:

S tobom u nemoguće vjerujem

jutra bez tebe samoćom dišu

lišće na vjetru ima boju tvoga glasa

ili jednostavno

volim te

 

Bezbroj godina

čekala sam

bar naznaku

pokret

čekala i zaboravila

ljubav što je

 

Majda Fradelić, iz zbirke ‘Sa snovima je lakše’

Detalji:

Datum:
30 listopada, 2017
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, , ,

Lokacija

GKMM – Knjižnica Brodarica
Terzićeva 5/IX

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
+38521 385 080, +38521 385 083
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM – Knjižnica Brodarica
Telefon:
+38521 685 080, +38521 685 083
Web stranica:
http://www.gkmm.hr