Knjižnica Brodarica: Izložba Jasenke Rogić Roguljić

Otvaranje izložbe u ponedjeljak, 6. svibnja 2019. u 18:00

Izložba Jasenke Rogić Roguljić:
‘Oaza  ljepote i mira u fotografijama Splita i okolice’
Izložba traje do 31. svibnja 2019.

U programu sudjeluju: Igor Jakšić, fotograf Foto kluba Split; Anita Palada, novinarka; Nada Vučičić i Dražen Radman, pjesnici; Helena Papić i Dijana Radman, glazbenice
Moderatorica: Vesna Jukić-Oštrek

Jasenka Rogić Roguljić rođena je 1962. g. u Splitu, gradu iz kojega crpi svoju neprikosnovenu inspiraciju i golemu umjetničku energiju. U Foto klubu Split je od 2017. g., a fotografijom se ozbiljnije bavi posljednjih desetak godina. Članica je grupe na fb-u ‘ Dalmatinska starina i arhitektura’ te grupe ‘Dalmacija u slici, pismi i besidi’, gdje je vrlo aktivna.
U nesputanoj i lepršavoj igri riječi Jasenka Rogić Roguljić stvorila je svoj vlastiti svijet i satkala ga u mrežu stihova koja je trajno zapisana kao dio zajedničke zbirke pjesama ‘Splitska mriža’, a u izdanju Kulture snova –Zagreb. U svom pjesničkom izričaju ona predstavlja blještavilo života, ali i one drugačije, životom otežane emocije, nikad im ne dozvoljavajući da nadvladaju pozitivne vibracije koje nosi u sebi.
U jednom trenutku, umjetnost je s riječi prešla na svjetlost kojoj Jasenka mogla odoljeti i taj sjajni trag pretočila je u fotografije, savršeno kadrirane, nesputane, živopisne, one koje pričaju priče o ljudima i životima. Svojim fotografijama autorica zapisuje stotine trenutaka, priča priče iz davnina, bilježi snove, stihove i bajke koje do danas nije dotaknula riječima…
Izložbu ‘Oaza ljepote i mira u fotografijama Splita i okolice’, koja obuhvaća osamnaest fotografija, Jasenka Rogić Roguljić posvetila je svome gradu Splitu, u čast blagdana sv. Dujma.