Obavijest o mjerama zaštite od koronavirusa

U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite SDŽ i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Uprava knjižnice, zbog povećane opasnosti širenja koronavirusa te zbog veće sigurnosti naših građana, uz donesenu odluku o odgađanju svih organiziranih događanja i okupljanja u mreži knjižnica GKMM Split, donosi i sljedeće odluke:

  • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. knjižnica je otvorena po redovitom rasporedu za posudbu i vraćanje knjižnične građe;
  • Članovi i korisnici knjižnice ne smiju se zadržavati u prostorijama knjižnice. To se odnosi na Čitaonicu novina, Studijsku čitaonicu, Kutak za bebe i malu djecu te na sva računala.

Upute za korisnike:

– Sukladno općim preporukama dežurne epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, molimo članove i korisnike da ne dolaze u knjižnicu ako imaju bilo kakvih respiratornih tegoba;
– Prilikom posjeta knjižnici koristiti se postavljenim punktom s dezinfekcijskim sredstvima;
– Pridržavati se uputa o higijenskom postupanju.

Savjetujemo:

– kućno pretraživanje online kataloga radi pronalaska željenog naslova
– korištenje online produživanja roka posudbe i rezervaciju.
– komuniciranje telefonom
– izbjegavanje korištenja lifta u Središnjoj knjižnici

Pozivamo na redovito praćenje obavijesti Nacionalnog stožera civilne zaštite, Županijskog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Gradska knjižnica prilagodit će daljnje postupanje dnevnim uputama nadležnih tijela te ćete o njima biti pravovremeno obaviješteni.
Za sve informacije o radu Gradske knjižnice Marka Marulića Split i eventualne upite o mjerama kontaktirajte nas na e-mail:gkmm@gkmm.hr

Sve daljnje informacije bit će objavljene na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Marka Marulića Split i društvenim mrežama.