Radionica: Važnost osiguranja pristupačnosti trgovačkih i ugostiteljskih objekata za osobe s invaliditetom

Srijeda, 19. veljače 2020. u 13:00-15:00h
dvorana 1 Središnje knjižnice

RADIONICA na temu – Važnost osiguranja pristupačnosti trgovačkih i ugostiteljskih objekata za osobe s invaliditetom
Organizatori: Područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Splitu u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom Split

Trgovački i ugostiteljski objekti u gradu Splitu većinom su nepristupačni za osobe s invaliditetom. Navedeno, osim što predstavlja diskriminaciju prema osobama s invaliditetom, grubo im narušava kvalitetu svakodnevnog života. Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Splitu u nekoliko je navrata upozoravao na ovaj problem. U nastojanju neposrednijeg približavanja ovog problema trgovcima i ugostiteljima u gradu Splitu, Područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Splitu u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom Split organizira radionicu na temu važnosti osiguranja pristupačnosti trgovačkih i ugostiteljskih objekata za osobe s invaliditetom.
Na radionicu su pozvani predstavnici cehovskih udruženja trgovaca i ugostitelja, ugostitelji i trgovci u gradu Splitu, predstavnici Grada Splita i mediji.
Cilj radionice je približiti i osvijestiti problem nepristupačnosti s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju, ukazati na normativni okvir i obavezu osiguranja pristupačnosti te ponuditi primjere savladavanja visinskih prepreka na ulasku u objekte.