E-knjiga: Sedam dobrih godina

Autor: Etgar Keret

Preporuke dipl. knjižničara: Čitajte e-knjigu!

Posudite e-knjigu

Andrea Weiss Sadeh (prevoditeljica)

Pisac  Etgar Keret u ovoj je zbirci sakupio i opisao momente koji su mu se dogodili u periodu od sedam godina. Glavni likovi ovih toplih priča članovi su njegove obitelji, ali i drugi likovi koje je tada susreo: operaterka iz službe za korisnike, taksist koji ne prestaje pričati, gušter u hotelskoj sobi, Angry Birds-i i mnogi drugi. 

Ti obični, ali ponekad i teški događaji u Keretovim rukama postaju neobični i puni čarolije. Uz malo mašte i s tipičnom piščevom kreativnom uvrnutošću, ovi događaji postaju mali dragulji. Dragulji koji vam izmame osmijeh na lice, ili pak suze. To nisu lagane priče. Tamo gdje pisac živi sa svojom obitelji, u Tel Avivu, iznenadni teroristički napad nije ništa novo. Ali zato Keret brže bolje napravi sendvič, i to ne bilo kakav…

Pisac za sebe kaže da je kao i svi drugi ljudi, nije ni svetac ni prorok već samo „grešnik čija je svjesnost malo oštrija“. Od momenta rođenja sina pa do očeve smrti, on čitatelju otkriva svoje nesavršenosti i mane, svoje strahove i tugu, ali i svoj optimizam. Dok čitate knjigu osjećate se blisko s piscem, osjećate da suosjeća s vama i razumije vas. Uz dozu humora, puno ljudskosti i skromnosti kao da vam poručuje: uvijek gledajte svijetlu stranu u životu.  U ovim delikatnim vremenima svakako preporučam ovu knjigu. Ne morate izlaziti iz kuće, knjigu imamo i u e-obliku.

I ne zaboravite:

 “Samo zato što si paranoičan, ne znači da te ne proganjaju” :)

Milena Bašić

Posudba e-knjige

Sve o online upisu u knjižnicu