Tajanstveni protivnik

Autor: Agatha Christie

Dostupnost knjige provjerite u katalogu 

Tajanstveni protivnik drugi je roman kraljice krimića Agathe Christie. Kao i svi njezini romani, i ova se knjiga čita u dahu. Napisana je 1922. godine te se u njoj po prvi put pojavljuje mladi detektivski par – Tommy i Tuppence.

Poslijeratno je vrijeme, a poslova je jako malo. Tommy i Tuppence su u očajničkoj potrazi za novcem te dolaze na ideju da se kao poslovni partneri bave ''avanturama''. Posljednjim novcem iz džepa daju oglas u novine te dobivaju svoj prvi zadatak - pronaći Jane Finn. Prihvaćajući ovaj zadatak ni ne slute u kakav su se opasan labirint političkih igri i spletki upleli.

Jane Finn navodno je preživjela putnica s torpedirane Lusitanije za koju tajne službe europskih velesila vjeruju da posjeduje važne dokumente. Kakvi su to papiri koji mogu promijeniti sudbinu Velike Britanije? Tko je misteriozni gospodin Brown? Je li baš on taj tajanstveni protivnik mladog para koji ima isti cilj - pronaći nestalu Jane Finn?

Ovo su samo neka od pitanja na koja maštovita Agatha Christe daje odgovore u ovom uzbudljivom špijunskom romanu prepunom obrata koji drže čitatelja napetim do posljednje stranice.

P.s. Knjiga je doživjela i svoju televizijsku adaptaciju, od kojih je najnovija BBC-eva mini-serija Partneri u zločinu (eng. Partners in crime) iz 2015.